Jdi na obsah Jdi na menu

Postup, aneb ohlednutí za cestou k vítězství

16. 6. 2010

ObrazekHurá, hurá, hurá ... dnes družstvo mužů B potvrdilo první místo ve skupině a postup do třetí třídy a kdo ví možná ještě dál. Po napjaté sezóně kdy tým na podzim zaváhal proti slabšímu soupeři a netrpělivě čekal na nejdůležitější zápas s největším rivalem se to nakonec podařilo. Možná je čas si trochu zavzpomínat jak to vše začalo a připomenout si cestu k vysněnému cíli.

V létě roku 2008 po celkem nevydařené sezóně tehdejšího týmu mužů B, z kterého dnes zůstali v týmu dva borci Filip a Já, si nejmladší v týmu řekli že by bylo celkem fajn sehnat nějaké posily omladit a hrát pro vyšší cíle než doposavaď.  Tým tenkrát převážně tvořila dobrá parta zkušených hráčů hrajících pospolu celou řádku let a jak stárli postupně se propadali soutěžemi až zakotvili na několik let ve čtvrté třídě kde předváděli na svůj věk pořád velmi slušný výkon, ale nám mladším už to přestávalo stačit. ObrazekV srpnu se Filip potkal se svým starým známým a přivedl ho na Meteor, aby nahrával. Ano správně tušíte byl to Sadám. V létě taky našel cestu na Meteor odchovanec SK Komety Praha a student místního gymplu Adam, který nám začal výrazně kazit věkový průměr :o). Byl na něm vidět talent, ale zároveň to byl ještě velkej janek, který měl v hlavě spíš školu a další zájmy než volejbal.

Po podzimu přivedl Adam ještě Jirku, spolužáka a podařilo se nám přemluvit Řezňu, že nám připraví a povede tréninky. Do té doby se přes zimu moc netrénovalo a vlastně se ani nehrál moc volejbal spiše fotbálek. A tak jsme se dohodli, že přes zimu bude část trénovat volejbal, čast hrát fotbálek a na společném tréninku si zahrajeme volejbal. Avšak náš plán dostal hned na začátku trhliny. Opravdový trénink Řezňa připravil jen jeden a pak už se mu Obrazekvzhledem k tomu, že nás chodilo málo a kvůli rýmičce moc nechtělo. Navíc ani ve čtvrtek kdy jsme měli hrát volejbal nás nebylo dost a přes veškerou snahu sehnat někoho dalšího jsme se scházeli tak max 4 na 4 což nevyhovovalo starší části týmu. V prosinci tak definitivně došlo k tomu, že se rozhodli ti starší chodit jen na fotbálek a mě tak postavili před rozhodnutí buť tělocvičnu zrušit nebo sehnat nové lidi. Rozhodl jsem se to nevzdát a tak jsem dával inzeráty kde se dalo a volal komu se dalo. Výsledkem toho bylo, že se přeci jenom pár lidí co s náma chtěli chodit našlo. Mezi nimi začátkem roku 2009 přišli i dva hráči z Karlových Varů Michal a Radek a dva starší borci Kuba a Karel. Na jaře také přišel mezi nás Míra. Chvíli to vypadalo, že bude spíš trénovat s áčkem, ale nakonec zůstal u nás.  Bohužel však od týmu odešli Adam a Jirka, kteří kvůli přípravám na maturitu přestali chodit navíc jim moc nesedělo jak se s nimi jednalo na tréninkách tedy to jak jsme jim dávali najevo jaký jsou to ještě mladý ucha. V tom byl asi největší expert Sadám :o). Taky tým definitivně opustil Fidlas, který tréninky a zápasy časově nestíhal.

Do jarní části soutěže jsme tak nastoupili ve složení Sadám, Filip, Já, Michal, Radek, Miro, Jirka W., Jirka N. Karel, Kuba a Řezňa. V týmu to však nijak zvlášť neklapalo. Často docházelo k ostrým výměnám názorů hlavně Kuba a Sadám si rozhodně nepadli do oka. Z  týmu už v průběhu soutěže odešel Jirka W.. 

Přes naší veškerou snahu vydobýt postup do třetí třídy to nakonec bylo pro nás nad naše síly. Hodně se na tom podepsala nervozita na hřišti a nesehranost nově sestaveného týmu. Navíc tým nefungoval ani mimo kurt. Nakonec jsme obsadili třetí místo po Hloubětíně a Bohnicích.

Po soutěži odešli Kuba s Karlem hlavně asi kvůli střetům se Sadámem, ale řekl bych že i ostatní jejich rozhodnutí přivítali. Dalším odchozím byl Jirka N.. Ten při odchodu napsal "dopis na rozloučenou". Odešel k týmu jež mu byl věkově i partou bližší než my. Přes prázdniny si cestu na naše tréninky našel Rado. Z počátku jeho výkony nebyly příliš přesvědčivé, ale brzy jsme svůj pohled na něj přehodnotili. A tak jsem nakonec byl hodně rád, že se mi ho podařilo dostat na soupisku i když to byl celkem problém, Dalším přírůstkem byl Honza, toho přitáhl Miro z AVL. Přestože jsme přes prázdniny neměli zrovna největší docházku podařilo se chodit dvakrát týdně a hrát proti jiným týmům. Nakonec těsně před začátkem soutěže se do týmu vrátil Adam.

ObrazekDo soutěže jsme tak nastupovali posíleni a výrazně omladěni s jasným cílem vyhrát a postoupit do třetí třídy. Ovšem čáru přes rozpočet jsme si udělali prohrou s Hostivaří kde jsme se při zápase doslova rozložili a nebyly snad ani schopni převalit balon. Nicméně jedna prohra na podzim nám stále dávala velkou naději.

Po soutěži jsme měli velké problémy sehnat tělocvičnu na tréninky. Na poslední chvíli se nám otevřela možnost trénovat v hale na Odolce. Pravda bylo to dražší než jsme původně čekali, ale jinak podmínky které v hale byly a legendárnost tohoto volejbalového stánku nás přesvědčili i když stále nebylo jasné zda nás na tréninky bude dost. Adam nemohl chodit kvůli škole a Miro dostal šanci hostovat na Pragovce v II. lize což znamenalo, že bude muset trénovat s nimi. Opět bylo na mě sehnat dost lidí, aby jsme se scházeli na tréninky v rozumném počtu. Miro za sebe sehnal náhradu a tak s námi začal chodit hrát Fero. Až do vánoc jsme se scházeli v celkem dobrém počtu, ale po vánocích už se to opět začlo zhoršovat a nebyl problém se někdy sejít i v počtu 3 na 3. Nicméně se dalo pozorovat postupné zlepšování naší hry. Někdy koncem února se vážně zranil Radek a bylo jasné, že soutěž s námi neodehraje. Bylo potřeba sehnat posilu a tak na jaře na soupisce přibyl Fero.

Do soutěže jsme tak nastoupili v počtu 9 hráčů : Fero, Sadám, Filip, Já, Miro, Rado, Michal, Honza a Adam. Vyhrávali jsme zápas za zápasem, ale ten nejdůležitější s Bohnicema jsme do nekonečna museli odkládat kvůli počasí. I tak nás velmi potěšilo, že Bohnice neudrželi svoji neporazitelnost a prohráli s Chodovem tím už byla naše budoucnost jen a jen v našich rukou. 14.6. tak konečně nastal den "D" a my konečně dostali šanci vybojovat si první místo v tabulce v přímém souboji s největším rivalem. I když oslabení nepřítomností Michala, který od 1.6.2010 odjel na 6 měsíců do zahraničí a Adama, který měl toho času zkoušku. Zápas jsme vyhráli ve třech setech, ve kterých rozhodovali až koncovky.

Dnes jsme postup stvrdili porážkou Malešic a přestože před sebou máme poslední zápas s Bohnicema už nic nezmění na tom, že postupujem.

Pánové děkuji :o)

Pratonda

 

Obrazek

 

 

Náhledy fotografií ze složky Muži B - zápasy 2009/10

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jirka Novák, Rapid - Gratuluju

24. 6. 2010 12:03

No tak se konečně podařilo to, po čem jste toužili minimálně dva roky. Dívám-li se na to, co se v naší skupině 4.třídy sešlo, tak je ten postup ve správných rukách. Nicméně, pánové, neusněte na vavřínech!!! Ve 3. třídě je to už o dost lepší volejbal, s méně dědky či sotva odrostlými dorostenci, kteří stojí proti vám. Budete muset rozšířit kádr (celkem 9 je fakt málo!)- asi by se hodil ještě jeden spolehlivý nahrávač a pak taky
poněkud zkušenější středák. A budete muset máknout a scházet se i přes zimu. A hlavně pořádně utužit partu, bez toho to fakt dobře nepůjde!
To je pár postřehů vašeho bývalého spoluhráče,
kterého by vůbec nepotěšilo setkat se s vámi po roce opět ve 4.třídě. Mnohem raději bych se tak za dva, tři roky přišel na Meteor podívat, jak se tam hraje 2 třída.Mějte se, chlapi!
Jirka Novák
Rapid

Míra z Hor.Počernic - GRATULACE

23. 6. 2010 16:17

Gratuluji :-) takže příští rok u nás ve skupině nebo v té druhé? :-D