Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení sezóny minivolejbalu 2017/18

12. 3. 2018

 

Tomáš “Mek” Horáček - Áčko

Letošní ročník Pražského přeboru v minivolejbale ukázal, jak moc je důležitá kvalifikace. Holky hrály skvěle a především výsledky mile překvapily - po kvalifikaci jsme postoupili do první ligy. Po celou dobu soutěže jsme se pak pohybovali mezi první a druhou ligou, což jen dokázalo, že to na začátku školního roku nebyla jen náhoda.

Tým byl namixovaný ze zkušených “trojkařek” a hráček, pro které to letos v modrém img-20180304-wa0005.jpgminivolejbale byla premiéra. Starší holky z tohoto družstva, pro které toto byl koncový ročník, se nejenže zdokonalily herně, ale především - jak já říkám - hráčsky. Pro mladší spoluhráčky dokázaly být oporou a díky nim mohly “mlaďošky” zaznamenat tak velký výkonnostní skok.
Z koncového výsledku (8. místo) mám samozřejmě obrovskou radost, ale vyloženě nadšený jsem z toho, že vychováváme děti, pro které volejbal něco znamená, které volejbal baví a na hřišti nechávají všechno i v takhle nízkém věku.

 

Bára Jakovcová - Béčko

Sezóna začala pro naše děvčata z Béčka celkem nadějně. Holky chodily na tréninky a velmi se snažily, postupem času ale morálka v týmu začala klesat. Holky se často omlouvaly, a když už se na některém img-20180303-wa0020.jpgtréninku objevily, nebyl tam valný zájem o zapojení se. Chyběl také sebemenší projev snahy, což se záhy odrazilo i v jejich herních výkonech, které byly zápas od zápasu horší a horší. (38. místo)

Samozřejmě byly  v týmu i takové, které na tréninky chodily pravidelně a byla na nich vidět touha se zlepšit. Volejbal je týmový sport a bohužel pár hráček úspěch celého týmu zaručit nemůže. Může se s nimi ale počítat do budoucna, kdy se na těchto hráčkách může stavět.

 

Monika Černá - Céčko a Déčko

Do této sezóny jsme nešly s vysokými cíli, ale hned po kvalifikaci mě čekalo milé překvapení v podobě 5. a 7. ligy, kde jsme se skoro celou sezónu úspěšně držely. img-20180304-wa0003.jpg

Holky se naučily bojovat o každý míč, povzbuzovat se a radovat se po každém vyhraném zápase, setu i míči. Nešlo nám v sezóně o vítězství, ale hlavně o to splnit zadané úkoly. To se nakonec holkám podařilo na sto procent.

Příjemným bonusem a zároveň pro mě největším úspěchem je, že jsou skvělá parta a netvoří skupinky.

 

Zuzana Horáčková – šéftrenérka mládeže

Měla jsem tu čest vidět všechna družstva na prvním a na posledním turnaji, čili mám dobré srovnání. Ten posun je úžasný. Jak herní, tak i psychický. To, co v září byla plácaná se strachem v očích všech zúčastněných hráček, trenérů, rodičů i rozhodčích, byl najednou na začátku března pěkný volejbal s profesionálním přístupem. Jistě, že je tam i spousta chyb, které musíme odstranit, abychom byly na “bedně”, ale všechno jsou to chybky, na kterých se dá s úspěchem pracovat.

Áčko, od kterého jsme čekali určitě nejvíce se hned na prvním turnaji kvalifikovalo do nejvyšší ligy, což byl šok. img-20180303-wa0025.jpgPřiznám se, že jsem se předčasného úspěchu trochu obávala, ale holky celou sezónu dokazovaly, že to žádná náhoda nebyla a nasadily Áčku pro příští sezónu laťku hodně vysoko. Konečné 8. místo ze 48 je prostě skvělý výsledek. Těší mně, že jedna třetina týmu věkově zůstává a to značí velký příslib.

Béčko byly holky začátečnice, které jsme přihlásili hlavně pro to, aby se obehrály a byly připravené nás v dalších letech reprezentovat v šestkovém volejbale.

Ze stejného důvodu se soutěže účastnily i mlaďošky z družstev Cé a Dé, ty ovšem ještě všechny mohou hrát i příští a některé i přespříští rok.

A hleďme, ani jedno z těchto družstev není v poslední lize. I když tam po kvalifikaci holky Dé nakoukly, hned ukázaly, že tam jejich místo není a chtějí se prát o vyšší příčky. A naše šikuly z družstva Cé se hned po kvalifikaci usadily v páté lize a odtamtud je nikdo nedostal. V jejich věku je to neuvěřitelný výkon.