Jdi na obsah Jdi na menu

Sklenařice 2015 aneb první volejbalové soustředění za námi

24. 8. 2015

Meteor na prvním soustředění

 

Před soustředěním panovaly obavy, jak děti zvládnou trénovat dvakrát denně v rekordně vysokých teplotách. Tyto obavy byly doslova spláchnuty lijavcem, který nás z hlavního města doprovodil. Navzdory bláznivému počasí v Praze v horských Sklenařicích bylo poměrně sucho a teplo. Navíc když už se stalo, že pršelo, děti přemlouvaly trenéry, aby se šlo trénovat!

Každý den začínal písní, kterou si všichni okamžitě oblíbili. V tréninkových jednotkách jsme se se starší skupinou snažili o co nejzábavnější formu drilových cvičení pro dotažení malých nedokonalostí ve hře. I ti mladší si přišli na svoje kromě volejbalových cvičení jsme si zahráli řadu různých her a využili jsme i vybavení místní sokolovny. Náročné tréninky byly důmyslně prokládány mimovolejbalovými aktivitami – například výletem či bojovkou.

Jednou z mnoha věcí, kterou si děti nemohly vynachválit, bylo stravování. Snídaně a lá švédský stůl uspokojila všechny chuťové pohárky. Na obědy jsme chodili do nedaleké restaurace Mexiko a večeři nám vařila všemi oblíbená kuchařka Míša.

Největší radost udělal jak trenérům, tak svěřencům opravdový volejbalový turnaj, ve kterém se promísili naše naděje, trenéři a místní zkušení volejbalisté. Trenéři byli spokojení s předvedenými výkony, děti byli nadšené hrou.

Smysl soustředění se naplnil, výkony se zlepšily o sto procent, kolektiv se ztmelil, fyzická se zvýšila a zdraví vydrželo :)

Mek

fotky ze soustředění na FB jsou ZDE.