Jdi na obsah Jdi na menu

United World Games očima trenérky

„Máš svačinu?“, „Pití jsem ti dala do boční kapsy!“, „Dávej na sebe pozor!“. Pokyny rodičů jsou rozdány, dveře autobusu se zavírají a skupina hráček SK Meteor doprovázená čtyřmi trenéry a třemi fanoušky vyráží na United World Games do rakouského Klagenfurtu. Po cestě panuje dobrá nálada, z reproduktorů vychází hudba různých žánrů a všichni už se nemůžou dočkat, až budeme na místě. Když se před námi objeví klagenfurtský fotbalový stadion, všichni zajásají. Tady to žije! A co si budeme povídat, taky tu je opravdu hodně dobrého jídla, což nás po dlouhé cestě zajímá nejvíc. Nabídku místních stánků s občerstvením tedy vychutnáváme plnými doušky. Po večeři se jedeme ubytovat a už se nemůžeme dočkat dalšího dne a zápasů.

V akci jsou hned čtyři celky – U17, U15 I, U15 II a U13 – až na nejmladší hrají šestky, pouze U13 hraje na zmenšeném hřišti ve čtyřech. Ve skupinových bojích měříme síly s týmy z Holandska, Německa, Slovinska, Rakouska, Itálie a Maďarska. Pro většinu hráček je to první turnaj s mezinárodní účastí, což se podepisuje na počáteční nervozitě. Ta ale postupně opadá a holky ukazují, jak se hraje volejbal.

Po pátečním skupinovém zápolení následuje zahajovací ceremoniál, který vyvolává až olympijskou náladu. V průvodu zemí účastnících se UWG se jako zástupce ČR objevuje i 15 členů našeho klubu, zatímco jim ostatní hrdě fandí z tribuny. Závěrečný ohňostroj dodává ceremoniálu na velkoleposti.

V sobotu se dohrávají poslední zápasy ve skupinách a začínají vyřazovací boje, které pokračují až do neděle. V těch narážíme na týmy z Holandska, Itálie, Rakouska, Maďarska, Švýcarska a Chile. Holky se perou statečně a soupeřům nedávají nic zadarmo, hrají na sto deset procent.

Turnaj zakončujeme srazem na fotbalovém stadionu a obědem. Pak nasedáme do autobusu a už se těšíme zpátky do Prahy.

Děkujeme všem za podporu a fandění!

 

Konečné pořadí U13:

1. Braslovce (SLO)

2. BVSC-Zugló 1 (HUN)

3. SK Hlincovka (CZE)

11. SK Meteor Praha

 

Konečné pořadí U15:

1. RTC Apeldoorn (NED)

2. SG Enheit Zepernick 1 (GER)

3. Luka Koper (SLO)

13. SK Meteor Praha 2

17. SK Meteor Praha 1

 

Konečné pořadí U17:

1. SG Enheit Zepernick (GER)

2. Prima Donna Cheese (NED)

3. SMS Ostróda (POL)

11. SK Meteor Praha