Jdi na obsah Jdi na menu

V závěrečném turnaji žákyně svojí skupinu vyhrály

image-b63829f48d5e3df86216c9e75159b98130ddd2e97e6a2b2f59a67f09207070bf-v.jpg

Jak proti Orionu „B“, se kterým Meteor soupeřil o závěrečné umístění v celkové tabulce, tak i proti podceňovaným, ale velice šikovným, hráčkám týmu SAVO vydala naše děvčata koncentrovaný výkon. Oba zápasy Meteor soupeřky nepustil do vyššího vedení a průběh hry měl ve své moci. Bylo vidět, že naše děvčata na tréninku hodně zapracovala především na podání, které již tolik nekazila. Po dvou výhrách 2:0 následovalo klání dvou ten den ještě neporažených celků – Meteoru a Slavie. I když byla na meteorských hráčkách vidět velká nervozita, dokázaly zdánlivě nemožné a otočily nepříznivý vývoj zápasu. Za stavu 0:1na sety a 9:13 na body vtrhl na hřiště hurikán Julie Vilímová a skvělým servisem a výbornou hrou strhla ostatní k obratu. Co se předtím nedařilo, bylo od této chvíle samozřejmostí a Meteor stav setů vyrovnal. V tie-breaku nastala opět menší komplikace. To když Slavia odskočila v koncovce o čtyři body. Meteor však nezazmatkoval a trpělivou hrou dovedl zápas a tím i celou skupinovou část turnaje k vítězství.

Jako trenéři bychom chtěli všem hráčkám jmenovitě poděkovat:
Kapitánce Páje Soukenkové za týmovost a řádné plnění všech pokynů, co kdy dostala. Emě Cmíralové, která dodávala hře klid a jistotu. Monice Hajné za její příkladnou bojovnost. Eugenii Hladké za sílu a razanci, která v této kategorii nemá obdoby. Danče Doudové za obětavost při obraně a za nebojácnost změnit styl podání uprostřed zápasu. Maki Hajné za tu kombinaci urputnosti a klidu, kterou disponuje. Zuzce Včelákové, která za poslední měsíc svou prací na tréninku udělala snad největší pokrok ze všech. A v neposlední řadě již v článku zmiňované Julče Vilímové, která jistým a těžkým podáním zmařila naděje všech soupeřek.

Dále bychom pak chtěli poděkovat všem hráčkám, které se zúčastnily minulých turnajů:
Julče Novákové, Emily Hofler, Bětce Kouřilové a Káje „Zrzce“ Tomanové, za bojovnost a touhu po vítězství. A také za podporu děvčat za vaší neúčasti.

Nemůžu zapomenout ani na fanoušky, kteří i přes počáteční nedorozumění s panem rozhodčím a soupeři udělali pro náš tým takřka domácí prostředí. Příští sezónu snad budeme mít takový kotel na každém turnaji.

Trenéři
Tomáš „Mek“ Horáček
Zuzana Horáčková