Jdi na obsah Jdi na menu

7. konference ČVS 17.5.2009

22. 5. 2009

Dne 17.5.2009 se konala 7. konference ČVS, která měla rozhodnout o další cestě českého volejbalu na další 4. roky. Již před konferencí bylo jasné, že to nebude procházka růžovým sadem.

Na post předsedy se rozhodl kandidovat kromě současného "Bosse" českého volejbalu také místopředseda ČVS F. Kopecký. Jemuž vyslovil podporu mimo jiné i PVS, který patří mezi největší kritiky současného vedení. Kandidatůru Kopeckého však odmítl ČVS s tím, že nesplnil podmínky a v požadovaném termínu nedoručil oficiální přihlášku na svaz. Což odmítl F.Kopecký s tím, že jí poslal poštou, ale žádná na svaz nedorazila a protože byla poslána jako obyčejný dopis neexistuje o tom jasný důkaz. PVS na to ČVS okamžitě napadl a obvinil ČVS z manipulace volby a účelového ztracení příhlášky.

Další spornou věcí před konferencí bylo zpochybnění ze strany ČVS krajské konference ve středočeském kraji. ČVS tak výsledky konference zrušil a zástupci středočeského kraje se tak konference ČVS nemohli zůčastnit. Opět následovalo obvinění ze strany PVS z účelového rozhodnutí, protože se dalo předpokládat, že nově zvolení delegáti podpoří F.Kopeckého.

Na konferenci se pak zastáncům F.Kopeckého podařilo prosadit jeho kandidatůru, ale již nebyli úspěšní ve znovu otevření kauzy kolem zpochybněných výsledků konference stř. kraje. Na konferenci tak proběhla volba výboru a předsedy ČVS bez účasti zástupců SKVS.

Do výboru tak bylo zvoleno pouze 52 členů (chybí 4 za SKVS) a ti pak v tajné volbě volili svého předsedu. Předsedou se pak nejmenším možným rozdílem hlasů stal dosavadní předseda A. Lébl.    

Události kolem konference však opět rozvířily již tak dost kalné vody a nastolily otázky : Zda by při účasti delegátů SKVS A.Lébl funkci obhájil. Zda opravdu nebylo zrušení konference SKVS účelové. Co se vlastně dělo na konferenci SKVS. apod.

Ať už byla rozhodnutí svazu v pořádku či nikoli rozhodně takovéhle věci značně poškozují samotné volejbalové hnutí. A je to důkazem o velkých bojích uvnitř celé organizace. V době kdy volejbal ztrácí dech v konkurenci s ostatními sporty je to jen špatně.

Nicméně popřejme nově zvolenému předsedovi hodně štěstí a sil, protože je rozhodně bude potřebovat. nedovedu si ani představit kolikrát mu ještě to jak obhájil post bude vmeteno do tváře.    

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář