Jdi na obsah Jdi na menu

Čtyři roky utekly jako voda

16. 1. 2011

Před čtyřmi lety jsem byl zvolen předsedou volejbalového oddílu SK Meteor Praha. Rozhodl jsem se kandidovat na tuto funkci byť jsem v té době o fungování oddílu našeho sportovního areálu a potažmo SK věděl jen velmi málo. Rozhodl jsem se tenkrát proto protože jsem zjistil, že o vedení oddílu volejbalu nemá nikdo zájem a tak jsem si řekl, že někdo to dělat musí. Mimo to mě celkem vadilo to, že zaznívalo spousta hlasů jak to můj předchůdce vede od desíti k pěti a co by se mělo či nemělo dělat, ale když mělo dojít k činům zůstalo to jen u těch slov (většinou u piva :o) ).

V první řadě jsem si dal za úkol oddíl a sportovní areál postavit na nohy a přimět ty "kecaly z hospody" taky něco udělat nejen pro sebe. Říkal jsem si jak je možné, že oddíl s takovým zázemím a takovou historií takto zmírá. Bylo přede mnou spousta práce o které jsem opravdu při mém zvolení ani netušil. Lecos se podařilo něco ne. Tak už to bývá. Nejvíc mě mrzí, že se mi doposavaď na Meteor nepodařilo vrátit mládež. To je teď výzva do dalšího období ať už pro mě nebo mého nástupce. Věřím však, že se mi podařilo rozpohybovat "zarezlá soukolí" tím správným směrem byť možná ještě nejedou naplno. 

Za uplynulé čtyři roky přibylo společných sportovních i společenských akcí. Přibylo družstev  i členů a snížil se věkový průměr. Areál "ožil" sportovním ruchem nejen našeho oddílu, ale i dalších sportovců soutěžních či rekreačních družstev a skupin. Meteor dal o sobě více vědět i díky webovým stránkám. Věřím, že dnes se v Praze najde jen málo registrovaných volejbalistů, kteří by o Meteoru neslyšely. Také věřím v to, že pro nás tento oddíl se zelenou hvězdou ve znaku znamená více než tomu bylo před čtyřmi lety. Alespoň pro mě to tak rozhodně je.

Když tohle píši vrací se mi vzpomínka na moje záčátky na Meteoru. Na né moc šikovného, občas vzteklého, čtrnáctiletého, vlasatého "Kobaina" v tygrovaných kraťasek, o kterém Háček prohlásil, že je spíš fotbalový typ. No už je to pěkně dlouho.

Trošku jsem odbočil nicméně jsem chtěl říci, že to nebyly marné čtyři roky a že to tak  snad cítí většina z vás. A pokud dostanu vaší důvěru i nadále to budu dělat rád. 

Mějte se a budu se těšit zase někdy na kurtě.

Pratonda

PS: Záleží jen na nás samotných jákou tento oddíl bude mít budoucnost.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ivana - Držím palce !

20. 1. 2011 9:02

Pratondo, myslím, že ty jsi na správném místě ! Všichni doufáme, že budeš i nadále v čele Meteoru !! Opravdu se celý areál pozvedl k lepšímu, kurty jsou maximálně využívané a všichni se těší na turnaje, které jsou u nás pořádány. To můžu potvrdit, mám kolem sebe dost volejbalových kamarádů, kteří Meteor jen a jen chválí ! Tak díky ! Ivana