Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva předsedy oddílu o jeho prvním roce působení ve funkci.

31. 12. 2007

Do volby předsedy volejbalu jsem šel s tím, že nemám rád prázdná slova. Za dobu co jsem na Meteoru jsem mnohokrát a slyšel kritiku na to jak areál a oddíl chátrá! Kritika samozřejmě padala především na hlavu mého předchůdce p. Kaplana. Ani mě se stav areálu a oddílu nikterak nelíbyl, ale v podstatě jsem vlastně o skutečném fungování oddílu respektive klubu nic nevěděl. Chtěl jsme jako předseda dát především prostor těm kteří nejvíce vyslovovali hesla typu "o nás bez nás" a starali se o to kde jsou "jejich" peníze z příspěvů atd. Jaké překvapení mě čekalo když jsem zjistil, představa těchto lidí je taková že se všechno udělá samo nebo to udělá někdo jiný. V tuto chvíli se musím zastat p.Kaplana. Předseda ve své funkci jen těžko může něco udělat když nemá podporu oddílu a tím nemyslím, že mě někdo poplácá po rameni a řekne jak to dělám dobře případně mě pozve na pivo. Podporou myslím skutečné činy.

Všichni se zkuste zamyslet co jste konkrétně vy sami v tomto roce proto, aby bylo na Meteoru líp udělalli. Kolik turnajů jste zorganizovali, kolik nápadu co by se mělo udělat jste přinesli, kolik času jste pro oddíl věnovali a kolik prostředků sehnali. Jen málo z nás může říct, že skutečně byli přínosem pro náš oddíl. Většina z nás odvětí jak má moc práce a jak sotva stíhá to či ono. Ani já nemám času nazbyt a přesto pro vás všechny ho na můj vkus až dost věnuji právě oddílu. Jestli vám opravdu jde o to, aby Meteor nechátral a neupadal musíte začít sami od sebe. Nečekám, že sáhnete do kapsy a vytáhnete nějaké svoje peníze. Chtěl bych aby jste mě podpořili svými nápady, svou chutí se zůčastnit či něco zorganizovat. I to že zde na webu k jakékoli problematice přidáte svůj komentář je cesta k tomu aby náš oddíl lépe fungoval. 

Těm, kteří si myslí že středisko jako je to naše lze uživit z "vašich peněz" bych rád otevřel oči. To co se vybere na příspěvcích jen sotva pokreje náklady na soutěže. A to co platíte za kurty je doslova směšné ve srovnání s náklady. Naše příjmy jsou z velké části peníze z pronájmů kurtů a prostředky od klubu, nebo případně dotace a granty ani ty však nepříjdou sami. Né každý z nás má možnost získat pro oddíl peníze ve formě grantů či dotací, ale jistě už větší část by s trochou snahy dokázala získat sponzorský dar či úmístění placené reklamy v našem areálu. Ale ani takový co tuto možnost nemají mohou pomoci tím, že najdou pro nás nové nájemce ať už tím že přivedou své známé či kolegy z práce.

Další problém, který nedobře vnímám je neúčast zástupců rekreačky na schůzích volejbalu. Vím že to někdy nevýjde, ale pokud nemůže jeden jistě se najde někdo další kdo si ten čas udělá Libor přece není jediným členem týmu.

Nelíbí se mi ani to jak některá družstva platí příspěvky, kurty či tělocvičnu. Nejsem žádný výběrčí daní, abych neustále někoho urgoval. Jestliže se řekne že příspěvky budou zaplaceny do konce října rozhodně to neznamená, že je dostanu po několika urgencích až v prosinci či do konce a po novém roce.    

Přesto co jsem zde napsal mám pocit dobře odvedené práce a jsem rád, že se našlo aspoň pár lidí, kteří takříkajíc vystoupili z řady a něco pro volejbalový oddíl udělali. Rád bych jim na tomto místě poděkoval. (L.García, J.Vachta, Pešák, J.Bican, M.Kasa, Vl.Pospíšil, I.Veselá, L.Trakal, J.Česnek a J.Kopecký.  

Jako první věc kterou jsem jako předseda musel udělat bylo navrhnout členy nového výboru, kteří pak byli zvoleni. Myslím, že jsem si zvolil správně. I když práce výboru není na první pohled vidět byla jistě přínosem. Přestože jsem byl původně ujišťován, že funkce předsedy je fakticky jen v tom, že zastupuje oddíl vůči PVS a ČVS a stará se o obsazení kurtů. Velmi záhy jsem pochopil, že to tak nebude. Po tom co jsem obdržel vyúčtování roku 2006 kde se mi řada věcí příliš nelíbila, musel jsem chtě nechtě převzít rozhodování nad fungováním střediska volejbalu v plné víši samozřejmě s tím že jakékoli mé větší rozhodnutí musel podpořit předseda SK. Pravdou je že jsem tuto možnost vlastně přivítal, protože to pro volejbal jistě bylo přínosem. Pro mne to však znamenalo mnohem více práce než jsem předpokládal.

Po předložení vyúčtování za rok 2006 kdy hospodaření skončilo podle mne dost katastrofálně jsem provedl některé změny, které by měli vést ke snížení nákladů našeho střediska. Další věc která se mi nelíbila byly dluhy některých družstev a to i již neexistujících  z minulých let. Tyto dluhy se mi podařilo v tomto roce od všech dlužníků získat což taky nebylo leckdy jednoduché.

Další věcí kterou jsem měl na starosti bylo využití získané dotace. Po dohodě na schůzi volejbalu jsem kontaktoval firmu která nám udělala rozpočet na rekonstrukci pánských a dámských sprch. S touto firmou jsme se tedy dohodli na provedení prací. Práce začali rekonstrukcí pánských sprch ty byly hotové zhruba asi do 14 dnů. Dámské sprchy přišli na řadu asi o týden později a jejich rekonstrukce trvala zhruba stejnou dobu. Bohužel vzhedem ke komplikacím kvůli velkým změnám tlaku zejména studené vody musely být provedeny ještě některé úpravy což rekonstrukci o něco prodražilo takže nezbyly již prostředky na zprovoznění mušlí na pánském záchodě jak bylo původně plánováno. Na páských záchodech došlo tedy pouze k odstranění mušlí které byly v havarijním stavu a již se asi dva roky vůbec nevyužívali. Rekonstrukce sprch bohužel probíhala již sezóně což jistě zkomplikovalo sprchování. Moc se za toto omlouvám, ale před sezónou se to stihnout nedalo a čekat na prázdniny nebo dokonce až na podzim mě nepřipadalo jako ideální řešení.

Naplánované brigády proběhly dle plánu až na některé problémy řekňeme uspokojivě. Do budocna bych byl rád kdyby týmy které dělají brigády na hřištích kde nehrají odvedly lepší práci. Na některých kurtech i po brigádách prosvítalo podloží !!  

Na konci června došlo na kurtu č. 1 k vyvrácení oplocení. Díky této havárii jsem musel pozastavit jiné plánované práce přes prázdniny. Muselo být rozebráno poškozené oplocení a postaveno nové tak, aby v září mohli bez problému začít soutěže. Práce byly zkoplikovány čerpáním řádných dovolených a problémy okolo nové svářečky takže se to nakonec stihlo jen tak tak a oplocení bylo postaveno aspoň do 2m výšky.  

V roce 2007 byly celkem svolány tři schůze volejbalu a dvě výboru (výbor však komunikoval hlavně přes e-mail).          

Prosím všechny členy oddílu, kteří si tuto zprávu přečtou aby reagovali aspoň malým komentářem. 

Věřím, že nový rok 2008 bude pro nás v mnoha ohledech lepším rokem něž byl ten právě končící. 

Všem přeji štastný nový rok. 

 

váš předseda Martin Kroh           

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář