Jdi na obsah Jdi na menu

zápas M2B SK Meteor Praha B x VSK Přírodní vědy UK Praha D

5. 9. 2011

Komentář našeho soupeře :

Meteor B ... očima kapitána

5. Září 2011 - 8:56 od mjan
Nerad bych, aby naše první vítězství ve druhé třídě zapadlo, tak si pouštím nové Redhoty ...
 
Z předsezóního očekávaného exodu nic není, proto jsme si mohli dovolit nechat doma dva hráče a i tak nás na zápase bylo 11.
 
Základní sestava: N - José, S - Pepa, Kato, B - Sůša, Grbič, U - Štefi, L - Tomáš
 
Do zápasu jsme vstopili třemi vyhranými míči. Pak však začal úřadovat jejich střeďák a Sůša na bloku se nestačil divit co to kolem něho lítá k nám do trojky. Soupeř nás převyšoval razancí útoku a i když jsme uhráli 19 nebo 20 bodů, nedokázali jsme bodovat.
 
Od druhého setu jsme vypustili na jejich velmi úspěšného útočného blokaře Grbiho. Soupeř od té doby středem hrál daleko méně (asi se zalekl) a hra se vyrovnala. Začali jsme se výrazně prosazovat na smeči, Pepa dělal důležité body i proti dvojbloku a Kato velmi spolehlivě otáčel. V průběhu setu jsem poslal do hry Cindyho za poněkud nejistého Štefiho. V průběhu setu jsme si udělali náskok asi tří bodů, který jsme si pohlídali až do konce.
 
Třetí set jsme vyhráli, když jsme dokázali uhrát dlouhou, asi osmibodovou šnůru od stavu 13:14.
 
Úvod čtvrtého setu jsme zaspali a záhy prohrávali tuším 2:8. Dokázali jsme vyrovnat na 13:13. Od tohoto stavu byl set vyrovnaný, ale díky drobným chybám jsme prohrávali stále o dva, tři body a to bohužel až do stavu 22:25.
 
V tiebreaku jsme vedli 3:1, pak prohrávali 3:4. Za tohoto stavu přišel na podání José a při slabší síti soupeře jsme točili za stavu 8:4. I po změně stran jsme dokázali přidat ještě 3 body a vedli tak 11:4. Závěr setu jsme si přes dva ztracené body dokázali pohlídat.
 
 Celkově mě velmi potěšili oba smečaři, Pepa hrál výborně, dokázal si poradit i s obtížnými smeči a vytloukal a vytloukal. Kato také udělal jen málo chyb a prosazoval se svou razancí. José odehrál velmi slušné utkání, jen souhra se střeďáky, naše stará bolest, stále vázne, ale pokud budou hrát smečaři jako v pondělí ...
 
Tomáš se už na liberu zabydlel a dokonce jsem ho slyšel nejméně dvakrát během zápasu zakřičet.
 
Vyzkoušeli jsme si také dvoustřídání za nahrávače a účko pro posílení bloku v závěrech setů a až na zmatky v prvním setu bylo myslím úspěšné.
 
Meteor, podle mého názoru, udělal chybu, když se rozestavil do dvou dost nevyrovnaných trojek. Pokud byla slabší z nich na síti, dokázali jsme výrazně bodovat a díky tomu vyhráli třetí set a tiebrak.
 
Vzhůru na Astru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář