Jdi na obsah Jdi na menu

zápas M4D 2008/09 - SK Meteor Praha B x TJ Junior Praha

3. 6. 2009

Hrajeme v nových trikách s potiskem od triko4u.cz .

 Obrazek

Informace o mistrovském volejbalovém zápase.

soutěž :  4.třída mužů

skupina : M4D

místo konání : volejbalové kurty SK Meteor Praha, U Meteoru 29/37, Praha 8 - Libeň  

dne : 3.6.2009

domácí : SK Meteor Praha B

Obrazek

 

 

 

foto září 2008 

 

hosté : TJ Junior Praha

výsledek : 3:1

  1.set  2.set  3.set  4.set  5.set  sety  body
 SK Meteor Praha B  22  25  25  25    3  97
 Sokol Nové Vysočany  25  18  21  20    1  84

sestava domácí : Kopecký P., Kroh, Kupka, Pavlásek, Bejšovec, Světlík, Šufajzl, Novák

sestava hosté : Pipek, Bláha, Kolář, Holenda, Milota, Blahník, Kocourek, Šimek, Meloun, Pařízek

komentář domácích :

Na kurt se nastoupilo za velice větrného studeného počasí,kdy míč chvílema ve vzduchu přímo plaval.Za náš tým nastoupil Sadám,Filip,Kuba,Tonda,Karel a Michal,na střídání byl připravený Radek a celé to představení řídil jako kouč Jirka.
První set jsme jeli v režii zápasu s Hloubětínem, hodně jsme toho vyházeli a celý první set byl dosti nervozní.Klidu v hřišti nepřispělo pár karambolů mezi Sadámem a Michalem, kdy tam na saku o sebe přímo zakopávali.Navíc příhra nebyla nic moc zejména tím větrem, takže jsme tam opět Sadáma honili po celém kurtu.
Druhý set se to s vyhazováním míčů opakovalo, ale naštěstí pro nás u soupeře, my se sklidnili a jen jsme to soupeři více půjčovali než první set.Navíc Filipovi se opět začaly dařit smečovaná podání,které dělali soupeři problémy s příhrou,kluci na saku míče uklízeli a ačkoli to nebyly žádné rány, psali jsme z toho body.
Další sety byly v obdobné režii, v důležitých chvílích jsme přidali pár úspěšných bloků a sem tam zvedli nějaký ten útok soupeře.Tím jsme byli vždycky trošku napřed před soupeřem a povedlo se nám dostat 25.bodu dřív.
Celkový pocit ze zápasu je ale takový, že se na to zvenčí nedá moc dívat.Máme problémy s postavením,kdy si nepamatujeme, kde kdo stojí a kdo má jít podávat,takže kdyby se objevil přísnější rozhodčí,tak nám nejednou pískne špatné postavení.Střídání v setu ano,ale přišlo mi Jirkovo rozhodnuti nešťastny,když šel ven Sadám, Filip na náhru a Tonda nebo Radek na bombu.Zejména tím,že Filipa jakožto jediného slušného přijímajícího tím zrušil a myslím,že Sadámovo rozčílení po tomto tahu bylo oprávněné.Co se týče útoku, hodně toho vyházíme,Kuba a zejména Radek se z kůlu rozbíhají v době,kdy ještě neví, kam ten míč letí, miče podskakují a jsou tam brzo a je to velká škoda, protože když mají dobré načasování, tak je to bod nebo vytlučený blok.Největší náš problém je ale pole a nemluvím teď jen o nezvednutých míčích, ale o chvílich,kdy jde vážně o zranění.Tady je ta odpověď proč nemáme na to hrát vyšší soutěže,protože moc toho nezvedneme,nadražené míče blokem do zadních pozic nerozehrajeme,míče padající do postavení nemáme a vše jen proto,že tam prostě nestojíme.Kumulujeme se všichni při hře do prostoru max. 1 metr za trojku,vzadu je pusto a prázdno a naopak v prostoru trojky se tam ušlapujeme a srážíme.Tady musíme zapracovat,na slabší týmy soutěže nám hra na útok bude stačit,ale od týmů jako Hloubětín nebo Bohnice hrou bez pole a precizního,důsledného postavení dostaneme 0:3.Tuto sezonu to už asi nestihneme,ale zapracujeme-li na poli,tak příští sezonu nemůžeme nepostoupit.  

Míra 

V podstatě souhlasím s Mírou, ta obrana v poli je opravdu strašná a bohužel více méně u všech a to i třeba u Sadáma, který do o tom rád mluví. V tomhle zápase to bylo hned několik balonů kdy byl zbytečně moc ve předu a pouštěl balony do zadního rohu. Budem na tom prostě muset máknout, ale to jde pouze když se budem pořádně scházet na tréninky. Budem mít snahu to zlepšit místo, aby jsme jeden druhému nadávali.

Jinak na útoku mám aspoň z toho co jsem viděl je opravdu zbytečně brzo jak Radek s Kubou tak i Michal. Radkovi jsem to již říkal, ale je to jak do dubu, zkus si počkat a rozeběhnout se později. Jseš tam brzo a smečuješ balón už když padáš nebejt toho, že tak skáčeš nevím nevím. Rozhodně by se tvůj útok ještě zlepšil správným načasováním. Pak nechápu Michala nechá si nahrávat v podstatě normál na střed, ale jde tam někdy jak na metr a balon pak trefuje zbytečně už když jde dolů. Jo a taky se odrážíš podle mne zbytečně blízko sítě. Né, že by ostatní včetně mě byly dokonalý více či méně máme i my svoje mouchy, ale na vás je to nejmarkantnejší. A tím vás nechci buzerovat berte to jako radu od kamaráda jak se zlepšit na útoku.

Co se týče střídání, které praktikoval Jirka. Opravdu by mě zajímalo co tím střídáním zamýšlel, né že bych si nechtěl zahrát, ale střídat Sadáma a vyloučit tím Filipa z příjmu opravdu nemělo hlavu ani patu, ale třeba mi to Jirka někdy vysvětlí. Pokud vím něco podobného se praktikovalo když se měla posílit obrana a útok na sítí. Vystřídal se "malej" nahravač za nějakýho dlouhána a dělalo se tak většinou při našem servisu, aby se posílil zejména blok. O posílení bloku v tomto případě dost pochybuji, že by Sadám byl na bloku níž než já ??? Atmosféru na hřišti to taky moc neposílilo a spíš to opět vneslo na hřiště více zmatku kdy najednou se hledal někdo kdo to příjme. 

Budeme muset zapracovat na tom příjmu na jednom přijímači a ještě napůl nahravači se to postavit nedá. Takže buť vylepšíme příjem (tím myslím hlavně mě, Kubu a Radka)  nebo budem muset sehnat někoho na libero. Vím, že se Filip nabízel po zápase s Hloubětínem, že by na něj šel, ale nevím. Příjem by určitě měl v poli se pro balón dokáže obětovat, ale není to skoda druhého nahravače ??? V momentě kdy bude napsanej jako libero v zápise už může ve trojce nahrávat leda bagrem a nikdy nemůžem vědět zda Sadám nebude potřeba vystřídat. Je to na zvážení. Teď když to tak píšu přemejšlim zda bych do toho neměl jít já ??? Na síti žádná velká posila nejsem a kdybych trochu potrénoval asi bych se do toho příjmu dostal (ostatně už nějaké zkušenosti jako libero za sebou mám i když nikterak slavné na to co hrajem by mi to snad stačilo). Tak pokud nebudete proti můžu to zkusit třeba v pondělí s Bohnicema. Vyhnat mě ze hřiště můžete kdykoli to je výhoda libera :o).       

Pratonda 

 

Souhlasím s Mírou - v podstatě shrnul to, o čem jsme se bavili hned po zápase.Navíc bych navrhoval, abychom využili nějaký trénink k vyjasnění základního postavení a několik jeho variant při útoků soupeře.Určitě tak dojde ke zlepšení organizování obrany i útoku a zminimalizuje se strašák vzájemného zranění.
Též souhlasím s Tondou - Filipa je na liberu škoda!!

Karel

komentář hostů :

statistika vzájemných zápasů :

fotky :

video : 

 

Náhledy fotografií ze složky Muži B - zápasy 2008/09

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karel - Komentuji a navrhuji :-)

4. 6. 2009 16:16

Souhlasím s Mírou - v podstatě shrnul to, o čem jsme se bavili hned po zápase.Navíc bych navrhoval, abychom využili nějaký trénink k vyjasnění základního postavení a několik jeho variant při útoků soupeře.Určitě tak dojde ke zlepšení organizování obrany i útoku a zminimalizuje se strašák vzájemného zranění.
Též souhlasím s Tondou - Filipa je na liberu škoda!!