Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení sezóny starších žákyň 2017/18

8. 4. 2018

Než začneme hodnotit uplynulou sezónu, je potřeba se nejdříve vrátit k té předešlé. Vstup do soutěží byl tristní. Prohry na všech turnajích nepřidaly na sebevědomí hráček. Důvod byl však jasný. Děvčata neprošla přípravkou, a tak se za pochodu učila nejen herní činnosti jednotlivce, ale i herní myšlení. Musela odstranit špatné návyky, a to jde velmi pomalu a musí se to provádět precizně. Většina hráček to pochopila a neubralo to na jejich tréninkové píli a hlavně na docházce.

 

Z jiného soudku je ale tato sezóna. Po letním a podzimním soustředění se najednou začalo objevovat zlepšení. Dívky přidaly ke zlepšené hře i pár výher na turnajích Pražského přeboru a Českého poháru.

 

Do konce roku 2017 jsme patnáctkrát vyhráli (40% zápasů), což byl oproti minulému ročníku soutěží výrazný pokrok. Bylo znát, že děvčata hrají více uvolněně a v pohodě. Letos se hlavně podařilo dohnat absenci přípravky a srovnali jsme krok s ostatními družstvy, hlavně v Praze.

 

Po Novém roce jsem začali týmu “ordinovat” těžší tréninková cvičení (útok středem, útok z doskoku, příjem ve třech hráčkách, tvrdší servis, dvojblok, herní komunikace atd.).

 

Úspěchy se dostavily, sice poskrovnu, ale přece. S tradičními soupeři z Prahy jsme najednou vyhrávali a výsledky se dostavily i v Českém poháru. V roce 2018 jsme tedy vyhráli 52% zápasů.

 

 

Budoucnost

Od 15. dubna dojde k přechodu mezi kategoriemi. Vytvoříme družstvo kadetek, které bude hrát Pražský přebor své kategorie a plánujeme i spolupráci s družstvem žen. Většina hráček bude stále pokračovat ve starších žákyních. Tým bude doplněn velice nadějnými hráčkami z naší mládeže. Perspektiva nově vzniklého družstva bude už postavena na pevných základech, které přinesou herní projev, na který se všichni těšíme.

Tak držte palce ☺ Zuzka a Míra