Jdi na obsah Jdi na menu

zápas M4D - SK Meteor Praha B x SK Rapid Praha

23. 6. 2008

Informace o mistrovském volejbalovém zápase.

soutěž :  4.třída mužů

skupina : M4D

místo konání : volejbalové kurty SK Meteor Praha, U Meteoru 29/37, Praha 8 - Libeň  

dne : 23.6.2008 (odloženo z 11.6.2008)

domácí : SK Meteor Praha B

hosté : SK Rapid Praha

výsledek : 2:3

  1.set  2.set  3.set  4.set  5.set  sety  body
 SK Meteor Praha B  18  17  25  25  14  2  99
 SK Rapid Praha  25  25  21  21  16  3  108

sestava domácí : Antoš, Bejšovec, Filipský, Jungmann, Moudřík, Novák, Orlowski, Vrbický, Kopecký.

sestava hosté : Čadek, Pejčoch, Šilhavý, Hajžman, Jarkovský, Zábrodský, Pejsar, Sommer, Král, Nekolný

komentář domácích :

Tak už to máme za sebou !!!

Včera byl na programu poslední zápas soutěže 07/08, na domácí půdě jsme přivítali tým Rapidu. Sluníčko nám svítlilo o stošest a sem tam i pěkně fouklo, takže nám počasí "přálo". Začátek byl trochu rozpačitý, čekali jsme 15 min. jestli nedorazí rozhodčí a nakonec museli ukecat Jardu Lhotáka, který náhodou dorazil, aby koučoval naše ženy B. No takže jsme jim ho udvedli. Holky moc se omlouvám, doufám že vám moc nechyběl !!!!

Někteří naši borci se před zápasem tvářili, že je na kurt nikdo nedostane, jiní zase tak že jim je to jedno jak to dopadne hlavně ať už jsou u pivka v klubovně. Karel doral ve vycházkovém o 15 min. později a o Fidlovi ani nemluvě. Wellemín se té radosti zahrát si poslední zápas vzdal z pracovních důvodů a kde byl Boris a Vlasta .... těžko říct. 

Podle toho taky vypadala hra v prvním setu a vlastně i v druhém. Konečně ve třetím setu jsme začali trochu hrát a naše výkonost stoupala nadále i ve setu čtvrtém kdy se na to už dalo dívat a nutno říci, že kdyby jsme takhle odehráli celou soutěž nekrčili by jsme se na spodu tabulky (7.místo z 9.). řekl bych, že se nám začalo celkem dařit i na bloku což většinou není zrovna naše silná stránka a taky se nám párktrát podařilo zobnout něco v poli či dobře vykrýt smečaře. Některé kousky i pobavili např. Fidlasův blokovaný bagr přes, nebo jeho smeč z trojky kdy skoro ležel na zádech a podobně. Rozhodnout se tedy mělo v pátem setu. Zpočátku jsme nechali vyniknout soupeře, který asi čtyřikrát za sebou na začátku chytil Fidlase na bloku. Takže time hned na začátku za stavu 1:5 byl na místě. Naštěstí byl účinný a mi během chvíle stáhli na 5:6 a pak dokonce na 11:11. Nedalo se říct, že by koncovka i za vyrovnaného stavu byla nějaká nervi drásající aspoň pro ty co hráli. Rozhodnou měl o našem osudu nakonec Filip, který za stavu 13:14 střídal na podání. Filip si moc v zápase nezahrál, protože si na bruslích rozbil  hubu a sedřel se tak, že nemohl smečovat. O to víc byl hladovější po balónu. Prvním servisem snížil na 14:14. Při druhém servise si ho neuvěřitelně vychutnal Jarda Lhoták. Počkal si až Filip plácne do balónu a odpískal mu přešlap na podání, nutno říci že právem protože Filip celou dobu stál na zadní lajně. Jak to dopadlo ??? No prohráli jsme 14:16, ale nebyla to žádná velká tragédie dobře jsme si zahráli a naše 7. příčka v tabulce byla už neotřesitelná.

(Pratonda)               

komentář hostů :

V úmorném vedru jsme odehráli poslední zápas sezóny 2007 / 2008. Na Metráku se mi vždycky tak nějak blbě dejchá. Ne snad kvůli soupeři, ale mám pocit, že je tam nějak děsně suchý vzduch a v něm spousta antuky. Navíc většinou docela fouká, což se chvílemi potvrzovalo i včera.

Zahájili jsme se zpožděním, kdy se nejdřív čekalo na rozhodčího a pak se přemlouval Kamil, aby nám to pískl. Pískl to, přičemž si vyslechl spoustu rádoby žertovných podoteků, z nichž bych rád připomenul zejména ten Zdeňkův, což bych snad i udělal, kdyby to nebyla taková sprosťárna, že by s ním Kamil už nikdy nepromluvil. Takže nepřipomenu...

První dva sety jsme zahájili v klidu a - s ohledem na čekání před zápasem - i celkem dobře. Ve třetím setu se ale hoši z Metráku rozehráli a dostali do tempa. V některých momentech nás docela přehrávali, což jen podpořil náš slabý příjem a neuspokojivá souhra na síti. Honánek s Vlastou se zřejmě rozhodli, že pomyslné tůje ulámou stůj co stůj. Třetí set jsme tak celkem bez probémů rupli a šli jsme do setu čtvrtého. Ten jsme zahájili podobně jako třetí sadu, chvíli jsme se tahali za nerozhodného stavu a nakonec prohráli. Připomenu jen smutný okamžik mého střídání. Jsem zrovna na síti, když za sebou slyším Igorův hlas: "Připrav se, když srovnají" (míněn soupeř) "jdeš tam za Pavla." Martin se začal rozcvičovat, já jsem napnul veškeré své síly, ale srovnání soupeře jsem neodvrátil. A ani své střídání. :-)

V tiebreaku jsme nakonec hráli obstojně, jenže Meteor dotáhl až na stav 14:14. Za nerozhodného stavu při podání soupeře Kamil náhle hvízdá: Co? Co se to děje? Naštěstí písknul podávajícímu hráči přešlap. Že by kompenzace za podání Metráku bagrem, k čemuž došlo ve třetím setu? Pokud ano, je Kamil hooodně odvážný rozhodčí. :-) Poslední míč, soupeř kazí na síti a my v posledním zápase sezóny, proti tradičnímu rivalovi, vítězíme. Hip, hip, hurá.

Po zápase jsem si chtěl dát s ostatními pivo. Nicméně čekal jsem ve frontě deset minut. A když jsem se nehnul z místa, odpískal jsem to i já a odešel domů.

 

 

statistika vzájemných zápasů : ZDE

fotky :

video : 

 

Náhledy fotografií ze složky Muži B - zápasy

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář