Jdi na obsah Jdi na menu

zápas M4D 2008/09 - TJ Sokol N. Vysočany x SK Meteor Praha B

10. 9. 2008

 

Hrajeme v nových trikách s potiskem od triko4u.cz .

Obrazek

 

Informace o mistrovském volejbalovém zápase.

soutěž :  4.třída mužů

skupina : M4D

místo konání :  hřiště TJ Sokol Nové Vysočany, Spojovací 30, Praha 9, 19000

dne : 10.9.2008

domácí : Sokol Nové Vysočany

hosté : SK Meteor Praha B

výsledek : 3:0

  1.set  2.set  3.set  4.set  5.set  sety  body
 SK Meteor Praha B  21  14  18      0  53
 TJ Sokol N. Vysočany  25  25  25      3  75

sestava domácí : Janda, Jiřík, Mol, Pecinovský, Pěnička, Rychtařík, Klusák, Liška, Oubrecht, Sedláček, Svršek, Kubeš

sestava hosté : Bejšovec, Moudřík, Novák, Pospíšil, Filipský, Jungmann, P.Kopecký, Gryc, Kroh

komentář domácích :

komentář hostů :

 No tak druhý zápas na podzim rozhodně nedopadl podle našich představ. Začátek prvního setu byl sice parádní asi do stavu 15:7, to celkem šlapalo. Pak jako by jsme se lekli, že to taky můžeme vyhrát a najednou se začlo sypat. Jako první odešel příjem. Sadám někdy nahrával až z pomezí šestky a většina hry šla přes kůl kde byl čekající dvoublok, když jsme zaůtočili mimo bloky soupeř celkem dobře naše útoky zvedal. Bohužel když zrovna vyšel příjem a sehrálo se něco rychlejšího středem bylo ještě pořád patrné že blokaři nejsou zatím zcela sehraní s nahravačem takže to nemělo kýžený výsledek. Soupeř naopak, přestože to na útoku nebyly nějaké pecky, celkem bodoval a vycházel jim i útok středem. Nedá se říct, že by jsme hráli tak špatně, ale soupeř byl tentokrát prostě lepší, podpořen dobrou obranou a polem nás krom začátku prvního setu do ničeho zásadního nepustil a zaslouženě tak vyhrál 3:0. Takže nezbývá než pogratulovat N.Vysočanům ke skvělému výkonu a připravit se na odvetu u nás doma na jaře. Jen počkejte !!!! 

Po zápase v klubovně pak následoval bouřlivá debata nad tím co a jak by jsme měli hrát. Asi nejožehavějším tématem byl zaslouženě příjem, na tom jsme se opravdu všichni předvedli. Padaly názory, aby se přijímalo ve čtyřech na což většina těch mladších oponovala, že je to blbost, že ve třech je to prostě lepší. Nakoslo se téma i našeho libera Vlastíka, který opravdu asi neměl nejlepší zápas, no ale kdo měl. Dalším ožehavým tématem byl styl hry jakým se chceme presentovat zatímco ti starší preferovali, aby jsme hráli takzvaně na jistotu tedy prostě útočili přes kůly, protože útok středem neměl zatím velkých úspěchů, ti mladší naopak oponovali tím, že pokud budeme hrát volejbal bez rozumného využití útoku středem bude smečař na kůle neustále muset zdolávat kompaktní dvoublok a volejbal jako takový otrávíme hned několika hráčům na hřišti počínaje blokaři kteří se nedostanou k balonu tak i těm smečařům, kteří sice budou mít dost práce, ale nebude se jim dařit se prosazovat proti dobře postavené obraně. Nakonec se převážná čast shodla na tom, že chceme hrát rychlý moderní volejbal s využitím signálů a přijímat ve třech lidech s tím, že je prostě potřeba ten příjem zlepšit.              

       (Pratonda)

statistika vzájemných zápasů : zde

fotky :

video : 

 

Náhledy fotografií ze složky Muži B - zápasy 2008/09

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pratonda - RE: do toho se musím zapojit

12. 9. 2008 16:30

No jo není to jednoduchý. Tak držím palce ať ten další zápas v pondělí vyhrajeme společně s váma.

Ivana Veselá - do toho se musím zapojit

12. 9. 2008 14:27

No to jsem si početla :-) Všude je to stejný, chce se hrát moderní volejbal se signály, ale kdo to nahraje ? kdo to pak zasmečuje ?? My to naopak taháme přes střed, kde má soupeř dostatek času postavit dvojblok, takže výsledek je .... nahrávačkám se to nechce tahat na kůly, kdyby byla rychlejší na kůl, tak blok nestíhá. Ale zvedat to do dvoumetrové výšky... to se to pak soupeři blokuje. Tak to jen moje vsuvka mezi vaši debatu. Držím teda palce na další zápas a vlastně i nám. Potřebujem výhru ! čauky Iva